Friday, February 11, 2011

Help!

salam.rasa macam lama betul tak update pasal anak anak.buat masa ni memang rasa sedih sikit.sebab dari 15ekor sekarang dah tinggal 8ekor je.itupun banyak yang sakit sakit.rasa macam bersalah pun ada.yela patutnya kita yang as human being ni yang jaga depa.

gary dah memang selalu duduk luar sejak kami pindah rumah baru.kadang kadang dalam seminggu baru dia balik.balik je mesti luka luka.tapi dia hebat.tahan je.kemain hero lagi.duduk luar dia jadi lagi gemok dari duduk rumah.tapi seminggu lepas dia balik dia terus lemah.demam.sekarang asyik bersin je.badan pun cepat betul kurus.

bobby pulak haih ada rasa sesal sebab bawak dia balik kerumah sebab masa dia datang dia sangat gemuk.tapi sekarang dia dah keding sangat.cirit birit je.lepas tuh sekarang dia dah demam lak.bulu pulak banyak dah gugur.dah tak berapa comel lagi.

dora lagi teruk.sejak beranak terus bulu gugur dan kurap.cirit birit jugak.sekarang rupa dia dah macam tikus besar.

kami memang nak bawak ke klinik tapi disebabkan kewangan dan masalah transport susah nak bawak depa pi klinik.disini aku dengan rendah diri nak mintak tolong siapa siapa yang kenal mana mana doktor haiwan yang baik hati yang boleh ke rumah bagi rawatan.atau apa saja bentuk bantuan dan idea yang boleh ringan kan beban depa ni.

aku jadi serba salah sangat..ergh

1 comment:

  1. errr...boleh bagi tahu tak lokasi kamu di mana yer?sebab nanti saya boleh tolong belek² kan doc² yang boleh datang...sebab, sometimes...doc akan tanye dulu mana location dia patut datang...
    Hit reply at my site...thanks..^^'

    ReplyDelete